С рекордни темпове и бързина беше изградено трасето и конструкциите в Арена Армеец за утрешния финал на Световния шампионат по мотокрос фрийстайл. За по-малко от 72 часа екип от професионалисти от Германия и България успяха да изградят всичко необходимо за голямото събитие. Близо 1300 куб.метра пръст беше положена, а скоковете и попивките завършени. Зрителите ще видят чисто нова конфигурация на трасето с различни елементи на трудност и атрактивност.

Всички 11 пилоти вече са в България като утре ще проведат и тренировки преди самото състезание. Шампионът на 2015 година ще определен в София, а най-близо до титлата са трима състезатели.

Един от Давид Риналдо (182т.) , Майкел Мелеро (180т.) и Роб Аделберг (168т) ще ликува като Световен шампион в Арена Армеец в събота вечер. На днешната пресконференция в залата дизайнерът на трасето Франк Ендерс, който е част от промоутърския екип определи България като отличен домакин и организатор.

„Лесно се работи тук и винаги сме спокойни. Пръстта е чудесна и ако на някои места по света това е проблем в София всичко е наред. Разбираме се перфектно с хората от вашата федерация и вървим по план. Ще бъде уникално състезание. Публиката ще бъде много доволна от това ,което ще види”, сподели Ендерс.

На срещата с медиите присъства и пилотът Роб Аделберг, който сподели своите очаквания за края на сезона.

„За втора година съм тук и всичко е ОК. Имам шанс за титлата и ще покажа възможностите си. Познавам конкуренцията, все пак участваме навсякъде заедно, но на финала всеки може да покаже елемент на изненада”, заяви Аделберг.

Според председателя на организационния комитет на Гран При България Румен Петков страната за пета поредна година организира това мащабно събитие, което е голяма реклама за страната ни.

„Имайки предвид милиардната зрителска аудитория по целия свят, България ще бъде в центъра на вниманието на феновете на мотоциклетния спорт от всички континенти. За нас е висока чест да приемем елита на мотокрос фрийстайла и да бъдем домакини на финалната битка за Световната титла”, поясни Петков.

На журналистически въпрос какво би казал на феновете на мотоциклетния спорт, които ще дойдат в Арена Армеец за събитието, шефът на родната федерация Богдан Николов беше категоричен :

„ Да заповядат, защото това може да е последното подобно състезание у нас”.

До 14.00 часа днес са продадени около 9400 билета.

Вратите на залата ще бъдат отворени в 17.00 в събота за зрителите, а самото състезание започва в 19.00 часа и ще продължи до 22.15 когато ще бъде церемонията по награждаване на шампионите. Един от феновете ще си тръгне с чисто нов джип, разигран на томбола в края на вечерта.