2 дни, след като мотористът Романо Фенати отврати спортния свят с действието си в състезанието в Moto2 на писта Мизано, италианецът вече не е част от мотоциклетния спорт.

Фенати изуми всички, след като по време на Гран При на Сан Марино се изравни със сънародника си Стефано Манци и шокиращо натисна предната му спирачка, с което съвсем реално застраши живота на колегата си.

MotoGP наказа мотоциклетиста за две състезания, което според неговите колеги бе твърде малко като те призоваха наказанието на италианеца да бъде доживотно. Е, два дни по-късно самият той реши да се оттегли от спорта в следствие на всичко случило се.

Наказанието от две състезания бе само началото за него. Неговият отбор Marinelli Rivacold Spiners реагира моментално и изгони скандалния пилот. Спонсорите също реагираха и скъсаха договорите с иначе талантливия състезател. Още по-лошото за него бе, че бъдещият му отбор Forward Racing Team, с който той имаше договор от 2019-а, се отказа от Фенати в следствие на случилото се. Така след като остана без отбор и без бъдеще в спорта, Фенати взе решениието да прекрати поне засега своята кариера.

"Извинявам се на целия спортен свят", каза 22-годишният състезател в официално изявление, разкривайки и с какво ще се занимава. "Сега за известно време ще работя в магазина за железария на моя дядо, с него и мама."