Моторните спортове са територия за наистина смелите и дори безразсъдни. Битката за всеки сантиметър пространство и всяка позиция напред е безмилостна, но това, което се случи в неделя на пистата Мизано може да се определи като едно от най-безумните действия, които сме виждали.

По време на състезанието в Moto2 22-годишният Романо Фенати влезе в остър сблъсък с 19-годишния Стефано Манзи. Двамата излязоха от завой и по правата бяха рамо до рамо, когато Фенати направи немислимото действие - с лявата си ръка той натисна предната спирачка на своя колега. В този момент по думите на Манци, той е карал с 217 км/ч!

За щастие последствията не бяха фатални. Манци разбираемо забави скоростта, но по чудо остана на мотора си. Фенати пък логично бе отстранен от състезанието и получи наказание да не участва в още две.

Според много от колегите му обаче това наказание е прекалено малко. "Мисля, че той не трябва да участва никога повече в моторно състезание. Не може да правиш нещо такова с друг състезател", сподели ветеранът в MotoGP Кал Кръчлоу. "Рискуваме своя си живот. Когато някой натиска чужди спирачки, заслужено биха отстранен."

"Той постави под опасност един живот", сподели бившият пилот Колин Едуардс. "Това е невероятно. Шега ли беше? Трябва да му кажат: Събирай си нещата, до догодина."

Скандалният италиански пилот от Мото 2 бе изхвърлен от отбора си

Вижте видео от безумния инцидент: