Отборът на Маринели Снайпърс уволни своя пилот Романо Фенати след скандалното му поведение по време на състезанието от Мото2 в Сан Марино тази неделя, когато италианецът натисна в движение спирачката на друг пилот при скорост над 200 километра в час.

22-годишният Ферати бе наказан за две състезание и може да бъде подведен и под съдебна отговорност за действията си, а ръководството на тима реши да бъде безкомпромисно и прекрати договора му. В неделя на права отсечка от пистата Мисано Фенати настигна конкурента си Стефано Манци и натисна спирачката на мотоциклета му при движение с над 200 км/ч. Манци за кратко изгуби контрол над мотора си, но за щастие успя да овладее машината и да остане на пистата. Действията на Фенати бяха предизвикани от опит на Манци да го изпревари няколко обиколки по-рано, който доведе до излизане от пистата и за двамата.

"Искам да се извиня на целия спортен свят. Тази сутрин, вече с изчистено съзнание, се молех това да е само лош сън. Направих нещо срамно, аз не съм мъж! Един истински мъж щеше да довърши състезанието и след това да отиде при директорите на надпреварата и да поиска справедливост за предишния инцидент. Не трябваше да реагирам на провокацията. Изкарах ужасен образ на себе си и на нашия спорт. Аз не съм такъв, хората, които ме познават, могат да го потвърдят. Винаги съм бил честен състезател през кариерата си. Миналата година бяха един от малкото, които нямаха никакви наказания. Никога не съм поставял друг пилот в опасност. За съжаление, имам импулсивен характер, но целта ми не беше да нараня свой колега, просто исках да го накарам да разбере, че това, което той направи, бе опасно. Искам да се извиня на всички", сподели Фенати.

Потърпевшият Манци призна, че му е трудно да прости на своя колега. "Не знам как успях да се задържа на мотора. Трудно е да се прости нещо подобно, когато твой конкурент се опита да те убие при 200 км/ч", каза Манци./БГНЕС

Скандалният италиански пилот от Мото 2 бе изхвърлен от отбора си

Тотално безумие от моторист в Moto2, наби спирачките на колега