Спортният директор на Ферари Жан Тод опроверга появилите се слухове, че след края на сезона ще напусне фирмата от Маранело и Формула 1 като цяло, съобщава английското списание F1magazin. „Никъде няма да ходя, изцяло предан съм на Ферари”, заяви босът на „Черните кончета. Според спекулациите в падока за негов заместник се спряга бившият технически директор на „Скудерията” Рос Браун.

„Нашият тим едновременно загуби големият шампион Михаел Шумахер, Рос Браун и дизайнерът Рори Бърни. Този преходен период ни донесе много болка и беди”, завърши французинът.

След като точките на Макларън бяха отнети заради обвиненията в шпионаж, отборът на Ферари спечели титлата при конструкторите във Формула 1 след двойната победа за Голямата награда на Белгия миналия уикенд.

Двата водещи тима бяха избрали сходни стратегии с по две влизания в бокса. Още след старта Фераритата взех преднина и до края на състезанието нe дадоха шанс на конкурентите си. Хамилтън се опита да изпревари Алонсо, но това не му се отдаде и испанецът се качи на стълбичката заедно с Райконен и Маса.

До края на надпреварата във Формула 1 този сезон има още 3 състезания – в Япония, Китай и Бразилия