Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо за пореден път подчерта, че болидът на отбора му все още не е нужното ниво, за да бъде равностоен на Ред Бул в битката за титлата.

В следобедната тренировка преди Гран При на Абу Даби испанецът показа, че изостава от основния си конкурент Себастиан Фетел, като даде 7-о време.

„Денят бе като всеки друг петък, в който изпълнихме всичко от нашата програма“, каза Алонсо. „В сутрешната сесия сравнихме различни аеродинамични решения, докато на втората тренировка се концентрирахме върху гумите.“

Директорът по шаситата Пат Фрай обаче даде далеч по-детайлна картина върху представянето на тима, а казаното от него едва ли ще зарадва феновете на „скудерията“. „Преди всеки старт правим всичко по силите си, за да подобрим колата. Някои от нововъведенията проработиха, но все още ги оценяваме, за да решим дали да ги използваме в квалификациите и самите състезания. Например представянето на Фелипе Маса в дълга серия от обиколки не изглежда лошо, но има още какво да се желае от темпото му в единична обиколка. Това е положението, ако искаме да стартираме от челната редица“, обясни той.