Звездата на Ред Бул Макс Верстапен спечели квалификацията за Гран при на САЩ във Формула 1. Нидерландският пилот записа най-добро време на пистата в Остин, Тексъс от 1:34.352.

До него от първа редица ще стартира седемкратният световен шампион Люис Хамилтън с Мердедес, след като записа време от 1:34.579. Трети пък остана съотборникът на Макс – Серхио Перес с време от 1:34.369.

Валтери Ботас завърши четвърти, но ще стартира от деветата позиция заради наказанието си от пет места, след като смени двигател. Така на четвъртата позиция застава Шарл Льоклер от Ферари.

Неговият съотборник Карлас Сайнц-младши остана шести, но ще започне пети заради наказанието на Ботас, а до него ще бъде Даниел Рикиардо от Макларън.

Топ 10 допълниха още Ландо Норис с втория Макларън и двамата пилоти на Алфа Таури – Пиер Гасли и Юки Цунода.

До третата фаза на квалификацията не успяха да стигнат Естебан Окон от Алпин, пилотът на Астън Мартин Себастиан Фетел, италианският пилот на Алфа Ромео Антонио Джовинаци и Фернандо Алонсо от Алпин.

Надпреварата за Гран при на САЩ е в неделя от 22:00 часа българско време и ще можете да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA.