Заместник-изпълнителният директор на Рено Роб Уайт заяви, че проблемите, които отборите с техните 6-цилиндрови двигатели изпитват, са неприемливи.

Торо Росо, Кейтъръм и Ред Бул успяха да завършат много малък брой обиколки по време на тестовете в Херес заради сериозни технически неизправности по новите блокове и в системите за възстановяване на енергията.

Тимовете с двигатели на Рено общо навъртяха едва 151 обиколки през четирите дни на тестовете в сравнение с 875-те за Мерцедес и 444-те за Ферари.

„Не направихме достатъчно обиколки, а когато бяхме на пистата не можехме да се движим с оптимално темпо“, коментира Уайт. „Причините за това са сложни: нито един компонент сам по себе си не е създавал проблеми.“

„Проблемите идват при връзките между елементите, най-вече в нарушение на контрола и извършването на операциите от редица подсистеми. На този етап всеки изминат километър е изключително ценен. Наясно сме, че двигателите не работят по приемлив начин. Много сме далеч от заплануваните предварително  действия, но досегашната информация, която събрахме, е ценна“, допълни Уайт.