Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер призна, че останал шокиран от голямата разлика в представянето на двигателите, с които Рено ги снабдяваше през 2014 година, в сравнение с тези на Мерцедес.

Четирикратните шампиони се представиха далеч под собствените си високи стандарти, като въпреки трите победи на Даниел Рикиардо, в нито един момент не можеха да се мерят с германския тим.

„За мен разликата между нас и Мерцедес беше по-голяма, отколкото очаквахме”, сподели Хорнре. „Така или иначе имахме опасения, че ще изоставаме, но не и в такъв мащаб, какъвто видяхме.”

„Като цяло трябва преди всичко да поздравим Мерцедес, които свършиха наистина невероятна работа с техния двигател. По мое мнение ние бяхме в най-неизгодна ситуация, тъй като в началото бяхме и неконкурентни, и разполагахме с ненадежден двигател. Рено обаче заслужава поздравления, че поне върна стабилността на двигателя.  Сега трябва да се концентрираме изцяло върху нашия дефицит в представянето. Мисля, че Мерцедес просто инверстира по-добре стратегически отколкото Рено. Ние бяхме наясно с това и притиснахме Рено, но промените в мениджмънта при тях дойдоха твърде късно, за да повлияят през миналия сезон. Да се надяваме, че ефектът от тях ще е видим през следващите няколко години”, завърши Хорнер.