Медиите в Полша възхваляват сънародника си Роберт Кубица, който в неделя стана първият пилот от Източна Европа, спечелил старт във Формула 1, за сметка на футболния отбор на страната, който загуби с 0:2 от Германия на старта на Евро 2008.

„Кубица победи германците” е едно от оригиналните заглавия във варшавската преса, отразяваща случилото се в света на спорта в неделния ден.

След серия от конфронтации и нападки по отношение на футбола поляците не искат да признаят загубата си от германците на Евро 2008. Затова и измислиха начин пак да поставят на място своите опоненти.

„Играхме добре, но нямахме шанс. Освен това головете вкара поляк, пишат медиите в Полша. Но пък за сметка на това Кубица бе велик и победи германците”, имайки се предвид, че Ник Хайдфелд финишира зад полския пилот.

„Полша, нищо (лошо) не се е случило. Все още сме в играта. Всичко зависи от нас”, пък е друго от заглавията в страната. В Полша настроението е приповдигнато и всички очакват успехи в следващите мачове на отбора.

Лично премиерът Доналд Туск се присъедини към общия оптимизъм, като изгледа мача в кръчма в Сопот. Авторът на двата гола за Германия Лукас Подолски, който е роден в Гливице, даде интервю на полски за националната телевизия и изрази своите силни чувства към страната, като не се зарадва при нито едно от двете си попадения.