Спорещите за титлата при пилотите във Формула 1 съотборници Нико Розберг и Люис Хамилтън са получили ясно нареждане от шефовете в Мерцедес, че оттук нататък ще трябва да се подчиняват безпрекословно на заповедите от бокса.

До ситуацията се стигна заради поведението на Хамилтън по време на унгарското Гран При, когато британецът отказа да пропусне пред себе си Розберг, който по настоящем е лидер в класирането.

От германския тим решиха да замаскират нещата, като сега заявиха, че приемат решението на Хамилтън. „Нико така и не се доближи достатъчно, за да предприеме действия и затова всичко е наред с решението на Люис да задържи позицията си“, каза Тото Волф, който увери, че двамата ще продължат да се конкурират свободно по трасето.

В Австрия обаче са се добрали до вътрешна информация, че помирението е станало факт благодарение на дълги телефонни разговори с двамата съотборници. Там големите шефове Ники Лауда и Пади Лоу са наредили, че ако последният издаде заповед по радиото, пилотите са длъжни да я изпълнят, колкото и ирационална да им се струва в дадения момент.