Изпълнителният директор на Макларън Рон Денис заяви, че дебютантът в редиците им Кевин Магнусен притежава специален талант.

В края на миналата година датчанинът зае мястото на Серхио Перес в тима, като за първи път „сребърните стрели“ заложиха на новак от 2007 година, когато случаят с Люис Хамилтън бе сходен.

„Това бе мое решение и мисля, че Кевин надмина очакванията на всички“, заяви Денис. „Защо го направих? Реших така, понеже имаше огромна увереност в нашите инженери, че той притежава изключителен талант и ги слушах как си говорят за него.“

„Говорих с него – не дълго – и имах своите резерви. Не вярвам особено в наследниците на предишни пилоти и Ян (бащата на Магнусен – б.р.) беше малко неспокоен, така да го кажем. Кевин обаче буквално ме отвя в няколкото пъти, в които му дадохме да кара колата. Има нещо специално в него.“

„Той привлече вниманието на всички, когато му дадохме да кара болида след състезанието в Абу Даби. Смятам, че третата му бърза обиколка щеше да го прати на 6-о място при старта. Като се има предвид състоянието на пистата след състезанието предния ден и времената на другите пилоти, това беше впечатляващо“, добави Денис.