Тимът на Уилямс съобщи за повишение в приходите през 2018, независимо от посредствената кампания във Формула 1. Британският отбор, третият най-успешен в историята на най-престижната автомобилна надпревара, заяви, че се е подобрил финансово както във Формула 1, така и в Williams Advanced Engineering.

Груповите приходи са се покачили до 176.5 млн. паунда в сравнение със 166.2 през миналата година. Печалбата преди лихви, данъци и амортизация на активите била на стойност 12.9 млн. паунда – през 2017 тя е била 10.8 млн. Бизнесът е регистрирал печалба от 130.7 млн. паунда, в сравнение със 125.6 млн. паунда, а преди лихвите, данъците и амортизацията на активите няма промяна – 16 млн. През този сезон Уилямс е с изцяло нов екип от пилоти – британският новобранец Джордж Ръсел и полския ветеран Роберт Кубица, които замениха канадеца Ланс Щрол и руснака Сергей Сироткин.

Щрол се присъедини към Рейсинг Пойнт – бившият тим на Форс Индия, който сега е собственост на неговия баща-милиардер Лоурънс. Уилямс, който не е печелил състезание във Формула 1 от 2012 насам и чиято последна титла е през 1997, финишира на последно място в крайното подреждане с едва седем точки от 21 състезания през 2018. Трети по брой победи в историята на Формула 1, тимът все още не е записал точка през новия сезон. „За съжаление, изпитваме затруднения да запазим темпото на техническото развитие и преживяхме тежък сезон“, заяви изпълнителният директор Майк О‘Дрискол.

„Има огромна разлика между водещите тимове и останалите във Формула 1. Но ние продължаваме да се надяваме, че дългосрочната визия на Liberty Media и планове за бъдещето на нашия спорт ще могат да осигурят по-равностойна и балансирана битка на пистата“, завърши той. Liberty Media обсъжда промени във Формула 1 от 2021, като сред предложенията са лимит на разходите и преразпределение на приходите. Водещите отбори в най-престижната автомобилна надпревара Мерцедес и Ферари работят с годишен бюджет от над 200 млн. долара. О‘Дрискол сподели, че с подписването на новия спонсор ROKiT, който замени Martini, е демонстрирал силата на бранда Уилямс. /БГНЕС