Единственият българин, който кара в Световния шампионат по мотокрос в клас МХ2 Петър Петров, спечели 23 точки към актива си за генералното класиране, след като завърши на 9-та позиция в крайното класиране на седмия кръг от Световния шампионат по мотокрос в клас МХGP и МХ2 на пистата „Талавера де ла рейна” в Испания. Родният ни талант с машина Ямаха и състезаващ се за „Кемеа рейсинг тийм” кара добре по твърдото и сухо трасе и успя да влезе в топ 10 на най-добрите пилоти от цял свят в този клас.

След участието си на испанската писта близо до Толедо българинът се нареди 13-ти във временното класиране на шампионата с актив от 106 точки. Участието на Петров на Иберийския полуостров беше второто му най-добро класиране през сезона до сега, като любимецът на родните фенове успя да спечели шесто място и 28 точки в Гран При на България, което се проведе на 18-20 април на мотополигон „Горна Росица”, край Севлиево.

Следващият кръг от Световният шампионат в който ще кара Петър Петров в клас МХ2 ще бъде на 24-25 май на трасето „Матерли Бейсин”- Уинчестър, Великобритания.