Шефът на Мерцедес във Формула 1 – Тото Волф, увери феновете на тима, че всички продължават да работят по същия начин върху развитието на колата въпреки солидния аванс в класиранията при пилотите и конструкторите.

Германският тим има повече от респектираща преднина по двете направления. Люис Хамилтън е първи при пилотите с 284 точки, следван от своя съотборник Валтери Ботас с 221. Най-близкият конкурент от друг тим е Макс Ферстапен (Ред Бул) със 185 пункта. В надпреварата сред конструкторите доминацията на Мерцедес е повече от явна – 505 точки за тях срещу 351 за втория Ферари.

„Нашият интензитет все още е насочен  към 2019 година, тъй като остават още 7 състезания”, каза Волф. „Имаме солидна преднина и в двата шампионата, но очевидно серия от един или два лоши уикенда може да наклони нещата в друга посока. Затова трябва да натискаме и точно това правим.”

„Не считаме нищо за даденост. Знаехме, че на „Спа” и „Монца” ще ни бъде трудно и точно така са оказа. Сингапур поне на хартия изглежда доста по-добре за нас и за Ред Бул. Нямам никакво съмнение обаче, че Ферари също е научил нещо ново междувременно и ще има по-добър автомобил там, по-добър отколкото имаха в Унгария”, заяви Волф.