Тото Волф категорично отхвърли информацията, че главният спонсор на тима Мерцедес във Формула 1 Инеос е направил оферта да купи отбора за 700 милиона паунда.

Gulliver/Getty Images
50 снимки

„Хората събират разни информации оттук-оттам и си съчиняват истории. Имаме прекрасни взаимоотношения с Инеос. Заедно работим по редица високотехнологични проекти – с екипа за „America’s Cup“, с велосипедния отбор. Това е взаимноизгодно сътрудничество, имаме еднакви цели, затова и сме партньори. Всичко останало са само спекулации.“

„Концернът Даймлер няма намерение да продава отбора на Мерцедес. Инеос не са готови да придобият контролния пакет акции и да смени името на тима. Аз също нямам причина да продавам дела си, така че всичко са само приказки“, заяви Волф.

„Има пълна яснота по отношение бъдещето на отбора: той ще остане Мерцедес-AMG Петронас и не се предвижда никаква промяна.“

На въпрос защо още няма развитие относно ситуацията с договора на Люис Хамилтън, Волф каза, че просто няма време да седне да се разбере с англичанина.

„Три серии по три поредни състезания едни след други не ни дадоха шанс да обсъдим нещата. Сега трябва някак да се организираме и да говорим“, допълни той.