Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун изказа сериозно разочарование и смущение от липсата на "шум от състезателни автомобили" на първото Гран при на сезона в Австралия.

Екълстоун бе против новите регулации и преди те да бъдат въведени, а след първия старт намери нови съмишленици сред феновете на спорта. Правилата от този сезон направиха болидите значително по-тихи, а организаторите от Мелбърн още след състезанието подчертаха, че заглушените автомобили правят Формула 1 "по-малко секси".

"Не бях ужасен от шума. Аз бях ужасен от неговата липса. Рон (Рон Уокър, шефът на Гран при на Австралия - б.р.) бе прав в критиките си. Освен това ми е неприятно, че се оказах прав - болидите не звучат като състезателни коли. Вече говорих с Жан Тод (президентът на ФИА - б.р.) и обсъдихме с него как можем да направим колите по-шумни", коментира Бърни Екълстоун.

Шефът на Формула 1 сподели още, че е разговарял и с президента на Ферари Лука ди Монтедземоло. Последният също се оплакал от вълната имейли с критики относно звученето на болидите, които постъпили в пощата на "черните кончета".