Светлина в тунела за германските фенове на Формула 1, които останаха шокирани от новината, че Гран При на Германия отпада от календара за 2019-а.

Според германските медии ръководството на писта "Хокенхайм" работят над спасителен план за оставането на състезанието в календара.

В неделя 71 хиляди зрители посетиха пистата, за да наблюдават интересното състезание, а още по това време вече са се водили първи разговори с германската индустрия и спортните федерации, които да подсигурят финансовия риск.

Причината за възможността изобщо е фактът, че планираното за следващата година състезание в Маями ще бъде част от Формула 1 едва през 2020-а.

В същото време собствениците на Ф1 от Либърти Медия имат желание в календара да има повече състезания и това прави възможно връщането на "Хокенхайм".

"Успехът на последния уикенд показа, че е възможно това традиционно състезание да бъде задържано чрез кооперация и подкрепа на индустрията", сподели съветникът на пистата Катя Хайм, която е начело на състезанието в Остин, САЩ.