Отборът от Формула 1 Супер Агури ще има нов собственик още преди следващия старт от този сезон за Гран при на Испания в Барселона на пистата „Каталуня”.

От февруари насам собственикът Агури Сузуки преговаря с представители на „Magma-Grup” за продажбата на тима му Супер Агури.

Някои от специалистите в бранша предполагаха, че обявяването за края на март приключване на сделката ще претърпи провал в последната минута, но според източници на Motorsport-Total.com, Агури Сузуки и представители на „Magma Grup” ще парафират договора за продажба на контролния пакет акции на тима още преди следващия старт от сезона за ГРан при на Испания.

„Проведохме финансовата проверка и в момента договорите се финализират. Да се надяваме, че до края на седмицата всичко ще бъде готово, а през следващата седмица всичко ще бъде официално обявено”, обяснява босът на „Magma Grup” Мартин Лийч, който допълва, че забавянето по тази сделка няма нищо общо със скандала около боса на ФИА Макс Моузли. Пилотите на тима спекулираха, че от „Magma Grup” са променили решението си заради секс сканадала с британеца.

„Ще се концентрираме само върху спорта. Оптимист съм за бъдещето на тима. Отборът има трудности, защото в момента кара с половината си потенциал, но резултатите в състезанията не бяха никак лоши. Наистина съм доволен”, казва още Лийч, който е бивш шеф на Форд за Европа.