Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер вярва, че Рено и БМВ ще подобрят своето представяне през новия сезон и ще бъдат основна заплаха за Ферари и Макларън – Мерцедес.

„Пилето” заяви: „Очаквам много голяма битка между двата основни тима, като смятам, че Рено и БМВ имат потенциал да ги настигнат и да се намесят в борбата за първите две места в крайното класиране”.

Германецът заяви също така, че ходът на Хонда с привличането на Рос Браун е стъпка напред: „Рос е перфектният човек, който да помогне на Хонда да се върне на правилния път, защото той има много големи умения. Но ще отнеме известно време”. 39-годишният легендарен пилот призна, че може пак да тества за Ферари преди първия старт в Мелбърн на 16 март, но отново отрече, че ще се връща в световния шампионат.

Той допълни: „В някакъв етап ще излизам с колата на пистата. Ако тимът иска и ако не е прекалено много, тогава ще бъда щастлив да правя това. Това звучи смислено преди началото на сезона. Но няма да се състезавам отново във Формула 1. Ще идвам на някои състезания, особено европейските. Но мога да кажа, че не обичам да пътувам много”.