Шокиращо! Имало смъртни заплахи за децата на Шумахер

 източник: Gulliver/Getty Images

източник: Gulliver/Getty Images

25-годишен мъж е изнудвал семейството на автомобилната легенда Михаел Шумахер, като е заплашил, че ще убие двете деца на 7-кратния шампион във Формула 1, ако не получи откуп от 1 милиона долара.

Здравето на Шуми продължава да е най-строго пазена тайна

Мъжът, който остава неназован, е бил заловен, като Съдът му е наложил да потърси психиатрична помощ, а освен това изнудвачът получава условна присъда, глоба 4 500 евро и 50 часа общественополезен труд. През февруари 2016 година, съпругата на Шумахер - Корина получила имейл, в който пишело: "Ако не получа парите до 31 март, вашите деца ще бъдат убити по някакъв начин. Във Формула 4 се случват доста инциденти".

Екълстоун: Искам да помня Шуми какъвто беше преди

По това време 18-годишният син на Шумахер - Мик, се състезава именно във Формула 4, а дъщеря му Джина-Мария, също има успешна кариера в автомобилните състезания. Полицията лесно е намерила изнудвача, след като той оставил данните на банковата си сметка в имейла. Този факт е повлиял и на решението на съдия Еберхард Хауш. "Да го кажем най-леко, да дадеш банковите си данни не е особено разумно", коментира той. Адвокатът на подсъдимия заяви, че неговият клиент и до днес "не може да обясни действията си".

Отново може да има Шумахер във Ферари 

48-годишният Михаел Шумахер продължава да бъде в състояние на кома, след като пострада в ски инцидент през декември 2013 година. Той се възстановява в дома си в Швейцария, но семейството му и неговият агент не дават подробности за състоянието му./БГНЕС

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Формула 1 Михаел Шумахер

Формула 1

SAS banner