Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че въпреки лекия спад във формата на новото попълнение Даниел Рикардо, никой в отбора не изпитва съмнения относно качествата на младия австралиец.

Той трябва да замени напускащия в края на годината Марк Уебър, който отказа да поднови договора си и ще кара за Порше в „24-те часа на Льо Ман“ и World Endurance Championship. Като първи вариант за заместник веднага изникна името на Кими Райконен, който впоследствие предпочете да се завърне във Ферари, а „биковете“ се довериха на Рикардо, който кара за сателита им Торо Росо.

„Дали сега бих взел същото решение за Даниел? Абсолютно. Без капка съмнение! Представянето на Даниел продължава да ни впечатлява с оглед ресурсите, които той има на свое разположение“, коментира Хорнер.

„Решаващият фактор бе това, че той направи тест за нас на „Силвърстоун“, а също и това, което знаем за него отпреди – дали от симулатора или от други тестове, които е правил с нас. Даниел притежава вроден усет към скоростта и страхотен талант. Единственото, което му липсва, е опит. Дълго време обмисляхме вариантите си за следващата година и всички вярваме, че Рикардо е точният човек“, завърши британецът.