Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер смята, че пилотът на Ферари Фернандо Алонсо трябва да благодари на съдбата, че се отървал без последствия при спукването на задна лява гума на Серхио Перес. Вчерашното Гран При на Великобритания видя още три такива инцидента, но най-опасна бе ситуацията именно на испанеца.

Двукратният световен шампион се подготвяше да изпревари мексиканският си опонент от Макларън и тъкмо когато се бе доближил максимално зад него, гумата на Перес експлодира. Алонсо обаче успя навреме да задмине отдясно болида на „сребърните стрели“, който постепенно се насочи извън пистата.

„Вече си говорим за проблем с безопасността“, обясни Хорнер. „Трябва да мислим за безопасността на пилотите. Не си правете грешни изводи – Алонсо бе истински щастливец, задето се прибра у дома след всичко това. Не е правилно.“

„Оставете на страна представянето на гумите, предимството при точките и така нататък. Спортът трябва да бъде безопасен. Най-важна си остава сигурността на пилотите. Дори съм изненадан, че състезанието не бе прекратено“, завърши британецът.