Пилотът на Мерцедес Нико Розберг се пошегува след днешната си победа в квалификацията преди Гран При на Абу Даби, че ще подари на Валтери Ботас (Уилямс) безплатна спа процедура, за да може финландецът стори и невъзможното и завърши пред Люис Хамилтън.

Утре германецът ще стартира от първата позиция, а веднага до него ще бъде британският му партньор. За да спечели световната титла, Розберг се нуждае от победа на „Яс Марина“, а Хамилтън да финишира най-много трети. Ботас стартира точно от тази позиция и е един от малкото пилоти, които разполагат с автомобил, който е конкурентен на Мерцедесите.

„Сигурен съм, че ще има страхотна битка между нас двамата с Люис, но се надявам на нещо повече от това. Смятам да платя цял слебодед спа процедури за Валтери, с всички екстри, като се надявам, че ще бъде в специална форма утре и ще стори невъзможното.“

„Валтери каза, че е направи перфектна обиколка, така че нямаше друго предвид. Естествено, ще е страхотно, ако по някакъв начин утре между нас с Люис се намърда един Уилямс, но всичко е възможно“, завърши Розберг.