Нико Розберг записа най-добра обиколка на пистата Сахир във втората свободна тренировка, с което германският пилот на Уилямс даде най-добро време за седми път от общо единадесет подготвителни старта от началото на сезона във Формула 1.

Преди неделното Гран При на Бахрейн Розберг спря хронометрите в най-скоростната си обиколка на 1:33.339 минути, с което изпревари с 0.191 секунди испанския пилот на Рено Фернандо Алонсо, който през 2005 и 2006 година спечели надпреварата в Бахрейн.

На 5412-метровата писта, която в неделя ще бъде преодоляна след 57 обиколки, трети остана италианецът Ярно Трули с Тойота, който в най-бързата си обиколка записа 0.277 секунди изоставане от превръщащия се в шампион, но само в тренировките, Розберг.

Четвърто време даде германецът Себастиан Фетел с 0.322 секунди изоставане от лидера. Пилотът на Ред Бул ще се бори за втори пол-позишън и втора победа за сезона, след като преди седмица спечели категорично Гран При на Китай от първа стартова позиция.

Австралиецът Марк Уебър от отбора на Ред Бул зае пета позиция с 0.337 секунди по-лошо време от Розберг, с което показа, че навлиза във форма след тежка фрактура на крака, която получи през зимата. Той бе втори на състезанието в Шанхай.

Лидерът във временното класиране Дженсън Бътън от Великобритания с Браун GP остана шести, докато сънародникът му, световен шампион от миналата година и победител от първата свободна тренировка Люис Хамилтън остана едва единадесети.

Съотборникът на Хамилтън в Макларън - Хейки Ковалайнен, остана на 19-а позиция, докато пилотите на Ферари - Фелипе Маса и Кими Райконен, които все още нямат точка за генералното класиране, записаха съответно 16-о и 18-о място.