Естебан Окон, настоящият резервен пилот в Мерцедес, ще бъде новият партньор на Люис Хамилтън през следващия сезон. Това заяви бившият състезател на тима и световен шампион за 2016 година Нико Розберг.

Ботас започна кампания 2019 с обещания, че ще промени статуквото в отбора и ще отправи по-сериозно предизвикателство към своя съотборник. На този етап скандинавецът не успява да изпълни заканата си, като последната му победа датира от Гран При на Азербайджан през април.

Наскоро шефът на Мерцедес Тото Волф призна, че през следващия сезон отборът ще трябва да вземе важно решение дали да продължи да залага на Ботас или да даде шанс на Окон. За Розберг съмнение по този въпрос няма. Колкото до самия Окон, той заяви: „Ще видим какво ще се случи. Ще имам повече отговори след Будапеща. Ясно е, че скоро ще дойде почивка, в която телефонът ми ще прегрее.”

„Това, на което се надявам, е да намеря конкурентна кола. Мечтата ми е да печеля титли и състезания, затова искам да се върна възможно най-бързо”, добави французинът.