Пилотът на Рено Даниел Рикиардо даде ясно да се разбере, че не се поставя сред потенциалните заместници на Себастиан Фетел във Ферари, ако германецът вземе радикалното решение да се оттегли от Формула 1.

Сезон 2019 в „кралските гонки” вече се развихри с пълна сила, а дотук не се развива никак успешно за „скудерията”. Всичко това доведе до неизбежните предположения, че Фетел се замисля относно финала на своята кариера, а също така се появиха и информации, сочещи за стартирало търсене на негов наследник. Последните поставиха Рикиардо и Валтери Ботас, съотборника на Люис Хамилтън в Мерцедес, на челните позиции.

„Ако трябва да бъда честен, чета такива статии вече от 3-4 години”, заяви Рикиардо, който в момента кара своя дебютен сезон в Рено. „Така че тези неща не са новост за мен.”

„Имам си договор, той е много сериозен и изтича в края на 2020 година. Това е сделка за 2 сезона. Така че ако Себ реши да се откаже след тази година, то тогава това ще си е негово решение, а аз няма да бъда замесен по никакъв начин”, добави австралиецът.