Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Даниел Рикиардо посрещна петъчния ден на „Монца“ със смесени чувства, след като му се наложи да се справя с проблем в скоростната кутия преди утрешната квалификация за Гран При на Италия.

Рено обеща подобрения по двигателя на колата, но те ще станат факт едва за Гран При на Русия през следващия месец. Така Ред Бул разполагаше с ограничен ресурс в Италия.

„Тази сутрин нещата бяха наред, а следобяда не останахме на трасето толкова, колкото ни се искаше, и бяхме извън топ 10. Ще видим какво можем да постигнем в състезанието, но съботата няма да бъде толкова натоварена за нас.“

„Днес направихме каквото можахме. Загубихме доста време на правите, затова просто караш – няма накъде повече да натиснеш педала. Знаехме, че правите ще са проблем за нас, затова тук е най-доброто място да понесем наказания заради двигателя“, коментира австралиецът.

Заради заявените промени по двигателя е силно вероятно Рикиардо да стартира от дъното на стартовата решетка без значение от съботното си представяне в квалификацията.