Новото попълнение на Ред Бул Даниел Рикардо не губи увереност въпреки поредния труден тест, че неговият тим ще бъде сред претендентите за титлата във Формула 1.

В четвъртък австралиецът отново имаше проблеми с новия болид на четирикратните шампиони при конструкторите, като завъртя само 39 обиколки на трасето „Сахир“ в Бахрейн. „Биковете“ имат точно 3 дни на тестове, за да избистрят къде е проблемът на колата им за новия сезон, след като нова доза проблеми с надеждността изскочиха наяве.

„Погледнато отстрани става дума само за времената и броя на обиколките, но вътре в тима знаем къде точно се намираме и колко точно от потенциала на автомобила използваме“, обясни Рикардо. „Уверени сме, че отново ще бъдем в челото. Ясно е, че няма да пристигнем в Мелбърн и да доминираме както миналия сезон.“

„Мерцедес очевидно е отборът, който е постоянен още от началото, докато за останалите не знаем много. Според мен трябва да се фокусираме върху нас самите и да натрупаме обиколки. Сутринта се представихме по-добре и имахме прогрес с обиколките, тъй като всичко работеше по-добре. После се появиха няколко проблема, но това, което постигнахме днес беше най-позитивният ни ден от началото на тестовете. Все още не сме направили достатъчно обиколки, но поне се движим в правилната посока“, добави Рикардо.