Пилотът на Торо Росо Даниел Рикардо (който от другия сезон ще партнира на Себастиан Фетел в Ред Бул) потвърди, че Кими Райконен (Лотус) не е единственият пилот, който не получава навреме своето възнаграждение.

За ситуацията около финландеца се знае от известно време, но нещата ескалираха преди Гран При на Абу Даби, където той заплаши с бойкот за последните два старта от кампанията. Една от компаниите с акции в Лотус успя да успокои страстите, като се договори с Ледения и неговия мениджър.

„Това не е никак добра ситуация, а той е световен шампион, който дава гласност на нещата. На пилот като него трябва да се плаща, нещата са много прости“, заяви Рикардо.

„Очевидно някои отбори изпитват финансови затруднения, което не е добре, но тези неща трябва да се разбират преди старта на сезона и едва тогава се мисли какво ще се запише в договорите на пилотите. Щом веднъж си го записал черно на бяло, трябва да го спазваш. Не е хубаво така, но Райконен не е единственият.“

„Говорим за върха в моторните спортове и щом пилот като Райконен не си получава заплатите, то нещата във Формула 1 не са в най-доброто си състояние“, завърши австралиецът.