Съветникът в Ред Бул Рейсинг д-р Хелмут Марко отписа 2015 година още след първите 2 старта на тазгодишния шампионат във Формула 1. Според него четирикратните победители при конструкторите нямат никакъв шанс да догонят конкуренцията през този сезон.

Още след състезанието в Австралия австриецът сподели, че компанията за енергийни напитки може да напусне спорта, ако не се вземат мерки за изравняване на силите. В Мелбърн миналогодишните доминанти от Мерцедес грабнаха комфортна двойна победа, ала през миналия уикенд Ферари показа, че ще има битка, след като Себастиан Фетел триумфира в Гран При на Малайзия.

„За нас не е възможно да догоним Мерцедес и тяхното ниво в момента“, коментира Марко, който вини доставчика на двигатели Рено за несгодите на тима си. „Ферари просто свърши по-добра работа от нас. Ние се нуждаем от двигател, който работи.“

Директорът на мениджмънта в Рено Сирил Абитбул също отчете предимството на конкуренцията. „През последните месеци Ферари постигна много. Това показва, че Мерцедес може да бъде победен. Трябва да мислим за нашата работа и да играем по правилата. Нужно е да бъдем по-добри във всяко излизане на пистата. Да сме обиколка зад лидерите не е мястото, на което искаме да се намираме“, каза Абитбул.