Производителят на двигатели за Формула 1 Рено отговори на жестоките критики, които получи от най-големия си клиент – Ред Бул.

Шефът на тима Кристиан Хорнер нападна остро доставчика след Гран При на Австралия, където четирикратните световни шампиони при конструкторите се представиха твърде слабо. Британецът заяви, че с двигателя на практика е направена стъпка назад в развитието и нещата се очертават да бъдат по-лоши и от 2014-а година.

„Трябваше да правим нововъведения в последния момент“, заяви директорът по мениджмънта в Рено Сирил Абитбул. „При тях пропуснахме обичайните си процеси за валидиране на качеството, не правихме и тестове.“

„Точно тези промени предизвикаха проблемите в Мелбърн, върху тях е насочен нашият фокус сега. Подходихме агресивно, защото от Ред Бул ни притиснаха за яростно развитие. Сега трябва да си зададем въпроса как можахме да забравим нашите традиционни методи. Произвеждаме двигатели за Формула 1 от 37 години. Знаем какво трябва да сторим.“

„Дали ще можем да гоним победи в краткосрочен план? Не, но ще се върнем. За да настигнем Мерцедес, ни е нужно още време“, отчете Абитбул.