Отборът на Ред Бул Рейсинг е готов да си постави високи цели за следващия сезон във Формула 1. Според консултанта на австрийците д-р Хелмут Марко тимът ще се опита да свали Мерцедес от върха.

Откакто шампионатът премина към 6-цилиндровите турбо двигатели германският отбор доминира с подчертано превъзходство. Мерцедес спечели три поредни титли както при пилотите, така и при конструкторите, като през по-голямата част въпросителните стоят около това кой от двамата им пилоти – Люис Хамилтън или Нико Розберг ще стъпи на първото място.

В момента Ред Бул и Ферари са основните преследвачи на немските си конкуренти, но колкото и да се доближават през последните 2 сезона, дистанцията спрямо лидера си остава сериозна. Въпреки това Марко е убеден, че Ред Бул може тотално да преобърне нещата през 2017 година.

„Според мен сме готови да се борим за първото място през следващата година“, коментира Марко. „Винаги сме се справяли добре, когато се въведе промяна в правилника, която не касае само двигателя.“

„Нашата цел за следващия сезон е да отправим предизвикателство към Мерцедес“, подчерта той.