Ред Бул потвърди завръщането на Даниел Рикиардо. Австралиецът ще бъде трети пилот на екипа от Милтън Кийнс през сезон 2023 във Формула 1. Благодарение на богатия си опит и страхотен характер, той ще прекарва време в симулатора на Ред Бул и ще участва във всички тестове. Рикиардо също така ще помага и за търговската дейност на австрийския отбор.

Рикиардо е бивш възпитаник на академията за млади пилоти на Ред Бул. 33-годишният състезател от Пърт караше за отбора на Торо Росо през 2012 и 2013 г. След това той бе обявен за наследник на Марк Уебър в тима на Ред Бул.

Австралиецът веднага прави добро впечатление в първата си година като пилот на тима от Милтън Кийнс. Тогава той като завърши на 3-то място в шампионата и спечели състезанията в Канада, Унгария и Белгия. Следва това записа два подиума през трудния за Ред Бул сезон 2015. През 2016 г. Рикиардо записа първия си полпозишън в F1 по улиците на Монте Карло и бе много близо до победата. Все пак той спечели надпреварата в Малайзия, следван от Макс Верстапен. Също така той бе единственият пилот, който завърши всички състезания за сезон 2016.

През 2017 г. той спечели лудата Гран при на Азербайджан и грабна още осем подиума. Следващата година той триумфира в Китай и Монако. Веднага след края на състезанието в Монте Карло, Рикиардо се хвърли в басейна около трасето и бе много щастлив да си върне за загубената победа през 2016 г.

След като си тръгна от Ред Бул, Рикиардо изпитваше огромни затруднения в отборите на Рено и Макларън. Опитният австралиец записа едва една победа и още два качвания на почетната стълбица в периода 2019-2022 г.