Себастиан Фетел победил Фернандо Алонсо в битката за титлата във Формула 1 през миналата година, защото испанецът съсредоточил усилията си главно в психологическата война между Ред Бул и Ферира. Така смята съветникът на „биковете“ Хелмут Марко.

„Карането на Себастиан бе просто безупречно“, сподели австриецът. „Но той е феномен: винаги се представя по този начин.“

„След лятната пауза формата му се покачи значително. Това се случи и през предишните сезони. Не знам как го прави, но не би могло да бъде съвпадение. Тук става дума за неговите методи за подготовка, за начина, по който се изолира от заобикалящия го свят. Това му позволява да се възползва от резерви, с каквито останалите пилоти не разполагат“, продължи с похвалите Марко.

„Фернандо Алонсо, например, бе твърде зает с политика и смешни коментарчета. Фетел игнорира всичко. Не чете вестници или пък интернет. Не мисля, че Енцо Ферари (основателят на автомобилната компания – б.р.) би харесал подобно поражение, но смятам, че би признал качествата на противника. След това сигурно щеше да напердаши своите момчета така, че да ни победят през следващия сезон“, завърши Марко.