Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен беше доволен от петото си място в днешното Гран При на Китай, макар и да потегли от трета позиция на стартовата решетка. Финландецът заяви, че контактът между него и съотборника му Себастиан Фетел в първите секунди от състезанието е можел да му струва далеч по-скъпо.

Реално германецът нямаше голям избор при маневрата, с която избегна устремилият се доста опасно Даниил Квят (Ред Бул). При удара Райконен загуби предното си крило и трябваше да мине през бокса за ново, а след това възвърна голяма част от загубените позиции.

Конфликт между Фетел и Квят преди награждаването в Шанхай

„Нямам представа какво ми се случи на старта. Бях ударен и се завъртях. Лявата ми гума се спука, а предното крило се откачи. Все пак стигнах обратно до питлейна“, каза Ледения.

„След като се върнах на пистата, успях да намеря себе си в по-голяма или по-малка степен. Колата беше малко трудна за каране, но си проправих път напред. В началото се борех, преди да си възвърна някои от позициите.“

„Очевидно петото място не е идеално и не беше това, към което се стремяхме, но след случилото се не го имам за бедствие. Себастиан Фетел дойде, за да ми се извини след състезанието. Беше очевидно, че той не ме удари нарочно. За съжаление не можем да променим миналото, но пък дотук са минали само първите 3 състезания от сезона“, заключи Райконен.