Пилотът на Лотус Кими Райконен е убеден, че неговият тим ще направи силен уикенд в Германия тази седмица и би било съвсем нормално да се бори за място в челната тройка.

Финландецът завърши пети във Великобритания преди две седмици, което го изкачи до петата позиция в класирането при пилотите с 83 точки.

Единствената надежда на Ледения, както е прякорът на пилота, е времето на пистата „Хокенхайм“ да бъде слънчево и горещо, което ще даде предимство на неговия Лотус при работата с гумите. „Разполагаме с добър болид, вече се справяме с гумите доста добре и показахме, че можем да бъдем бързи и да се състезаваме добре, така че не виждам защо да не се борим за още един подуим“, заяви световният шампион във Формула 1 за 2007 година.

„Ще бъде добре, ако времето е горещо. Обикновено нещата стоят така на „Хокенхайм“ и всички имат проблеми с гумите. За нас обаче високите температури пасват идеално, особено в дългите серии от обиколки. Нека да усетим истинско лято на пистата“, пожела си пилотът на Лотус.

„Винаги съм обичал да се състезавам в Германия, но проблемът е там, че никога не съм имал късмет и винаги нещо ме възпира по пътя към победата. Тук имах 4 поул позишъна, което е доказателство за скоростта ми, но шестте отпадания далеч не влизаха в сметките ми. Може би всичко ще се нареди тази година“, завърши Райконен.