Пилотът на Лотус Кими Райконен за пореден път затвърди реномето си на непукист, като заяви, че не разбира защо всички се оплакват от гумите на „Пирели“.

Най-големи претенции към италианския производител има отборът на Ред Бул, като се стигна дотам, че компанията ще направи подборен анализ на продукта си след състезанието в Бахрейн през този уикенд. От „Пирели“обаче твърдо заявиха, че не смятат да правят модификации.

За Ледения целият казус не е нищо повече от празна размяна на думи. „Не мисля, че битката за челните места се е променила чак толкова много спрямо преди“, каза Райконен. „Формула 1 не се е променила за последните десетина години, в които аз съм тук. Разбира се, можеш да си по-бърз, но с повече спирания, което значи по-малко гориво в резервоара и по-кратки серии.“

„Нещата са същите – ако сложиш 50 килограма гориво отгоре, ще трябва да си пазиш гумите. Сега нещата не са по-различни. Ако не искаш да ги пазиш, спирай по шест пъти в бокса – тогава няма да се налага да внимаваш. Изборът си е твой. Ако откриеш своя начин да бъдеш бърз, трябва да опиташ“, завърши финландецът.