Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен не скри разочарованието си от днешната квалификация за Гран При на Русия. Финландецът призна, че му се е наложили да се бори повече с настройките на болида си, отколкото с времената, които другите пилоти поставяха при битката за позиции.

Проблемите на световния шампион от Мерцедес Люис Хамилтън, който не стартира в третия етап от квалификацията, отвориха добра възможност пред Ледения да атакува челните позиции в колоната. Това обаче не му се удаде, като Валтери Ботас (Уилямс) се намърда до победителя днес Нико Розберг (Мерцедес), докато Кими ще започне трети.

„В последния завой на заключителната си бърза обиколка описах по-широка траектория. Като цяло обаче през целия ден се борих да направя прилична обиколка“, добави пилотът.

„За мой късмет в квалификацията нещата бяха по-добре, но все още изпитвах трудности заради сцеплението на предните гуми в някои участъци. И така се преборих за третото място, но за утре ще трябват промени.“

„Има определени завои, където изпитвах затруднения всеки път. В последната обиколка нещата се подобриха, но пак не бяха идеални. За капак допуснах грешка на финалния завой и така не си помогнах за по-добро класиране. Можеше и да е много по-зле. Разочарован съм от случилото се, но за утре всичко ще бъде наред“, добави Райконен.