Пилотите на Торо Росо Жан-Ерик Верн и Даниил Квят сигнализираха за проблеми със спирачките, които днес са попречили на отбора да се представи по-добре в двете свободни тренировки преди Гран При на Австралия.

Болидите на втория тим на Ред Бул често страдаха от блокирали предни или задни колела, като сценарият се повтори без явна последователност и в двете зони.

„Понякога се случва огромно претоварване при задните колела и спирачките направо ги блокират“, обясни Верн. „Понякога обаче се случва обратното – те не захапват и на практика нямаш спирачки и отзад, и отпред. Тогава излиташ от пистата.“

„Не се чувствам много уверен в тази част от пилотирането“, заяви от своя страна Квят. „На това трасе последното, от което се нуждаеш, е проблем със спирачките, а днес наистина имах такива, които ми попречиха значително. Тъй като съм новак, това не е добре за моята увереност. На моменти трябваше да бъда наистина внимателен и да не натискам в някои завои, защото не знаех какво да очаквам“, допълни руснакът.