Доставчикът на гуми за Формула 1 „Пирели“ смята, че тимовете в шампионата вече са готови за по-агресивните смеси, които италианската компания ще им предложи за следващия сезон.

Производителят ще заложи на подобрени и малко по-меки формули за 2013 година, като се надява по този начин спектакълът за публиката да бъде още по-голям. Доста от анализаторите обаче сметнаха, че това ще изправи отборите пред същите трудности, които срещанаха и в началото на изминалата кампания.

„През 2012 година отборите в по-голяма или по-малка степен се научиха как точно да работят с гумите ни“, техническият директор на „Пирели“ Маурицио Биоки. „Един от основните критерии, които ме карат да мисля, че ще видим по-добро постоянство, бе, че през тази година видяхме и регистрирахме много по-малко случаи на превъртане на гумите. Това значи, че тимовете знаят как да се справят с този феномен.“

„Превъртането е ужасно, защото така гумите се износват бързо, загряват и деградират с много, много сериозни темпове“, допълни Биоки.