Пилотите на Ферари ще бъдат с равен статут през 2022. Това обяви директорът на отбора Матия Биното. Целта на Скудерията е да се завърне на победния път следващата година, след като вече два поредни сезона не успя за запише успех. 

„По отношение на пилотите, както често сме казвали, ще диктува пистата. Отборният резултат винаги е приоритет за нас. Ако се борят за челна позиция в шампионата пистата ще покаже кой е по-напред“, каза Биното.

„Понякога не става въпрос само за талант или скорост. Даден състезател може да има лош късмет, да претърпи инцидент със щети, или повреда. Не мисля, че в този момент имаме нужда от политика на първи и втори пилот. Ще обсъждаме всичко на база моментното развитие на ситуацията“.

„Радвам се за Шарл. Той постигна голям напредък през този сезон. Беше много бърз в квалификациите, особено в последната част на сезона, когато бе предизвикан от Карлос. Не трябва да забравяме отпаданията му в Монако и Унгария. Тогава Шарл имаше възможност да спечели ценни точки, но лош късмет му попречи да го стори. Може би му липсват около 40 точки в класирането. Ако не бяха тези проблеми щеше да бъде много по-напред в шампионата“.

„Ето защо мога да оценя положително представянето му тази година. Успя да пази по-добре гумите и да контролира темпото си по време на състезание. Доволен съм от напредъка, който постигна. Надявам се догодина да се завърне на най-високото място на подиума“, завърши Матия Биното.