Шефът на тима във Формула 1 - Заубер - Петер Заубер коментира постигнатите резултати от отбора в изминалите 3 кръга, както и очакванията му за останалите надпревари.

"Не изпитвам илюзии, че ние може да съхраним това място (в момента Заубер се намира на 4-ото място в класирането при конструкторите). Но дори 6-ото или 7-о място ще е много важно за бъдещето на тима. Надпреварата в Китай показа, че точките спечелени от нас в Мелбърн не са случайни", заяви шефът на Заубер.

"С мотори Ферари направихме крачка напред, но и целия екип с пилоти и механици дръпнаха много напред. Не искам да кажа, че миналата година пилотите са били лоши, но те нямаха мотивация. Сега ситуацията е друга. Ние внимателно следихме изявите на Фелипе Насър в последните 3-4 години. Той е пилот с голям потенциал. Маркус също не му отстъпва", добави Петер Заубер.

След три състезания Заубер има 19 точки при конструкторите като е пред тимове като Ред Бул и Торо Росо. При пилотите Насър е 7-и с 14 точки, а Маркус Ериксон е 13-ти с 5.