Пилотът на Заубер Серхио Перес заяви, че ще остане в швейцарския тим до края на сезона въпреки появилите се информации, които го свързват с Ферари.

Мексиканецът направи впечатляващо състезание в Малайзия през уикенда, като финишира втори зад Фернандо Алонсо под проливния дъжд на пистата „Сепанг“. 22-годишният състезател можеше дори да изпревари двукратния световен шампион, но загуби контрол над болида си върху мокрия асфалт.

Представянето му усили спекулациите, че той ще замени в „черните кончета“ неубедителния през последните два сезона Фелипе Маса, който завърши на 15-о място в Малайзия. Завършилият академията за млади пилоти на Ферари Перес обаче отхвърли слуховете. „Очевидно е, че става въпрос за слухове. Не, няма да ходя във Ферари, оставам в Заубер за целия сезон“, каза мексиканецът.

Шефът на Ферари Стефано Доменикали побърза да защити заплашения от уволнение Маса, като каза, че слабата форма на бразилеца се дължи на липсата на увереност в качествата на болида.

„Трябва да подкрепим Фелипе в този труден момент. Не му е леко, затова трябва да намерим начин да го убедим във възможностите на автомобила. Подобрението в представянето на колата, което забелязахме в сравнение със състезанието в Австралия, е добра първа стъпка в тази посока. Болидът може да е много добър, но в същото време управлението му не е лесна работа“, каза италианецът.