Директорът по мениджмънта в Рено Сирил Абитбул очаква отборите във Формула 1, които разчитат на френския доставчик на двигатели, да постигнат поне 5 победи през 2015 година.

Миналата кампания мина изцяло под доминацията на Мерцедес, докато Ред Бул, който от години си партнира с Рено, съумя да вземе само три успеха от 19-те старта. Постижението на „биковете“ изглежда достатъчно солидно наглед проблемите, които непрекъснатото се появяваха около двигателя на техния болид.

И други тимове пострадаха заради задвижващите блокове на френската компания, затова не е чудно, че Кейтъръм и Лотус от тази година ще карат с двигатели на Мерцедес. Така Рено остава само с два тима, които да снабдява – Ред Бул и техния сателит Торо Росо.

„Изчислихме, че разликата между нашия двигател и този на Мерцедес в края на миналия сезон беше около 60 конски сили“, каза Абитбул. „Надяваме се да стопим този дефицит още в началото на тази кампания. За разлика от Мерцедес, ще започнем годината с новата версия на нашия двигател.“

„Досега сме използвали около 2/3 от позволения ни брой промени по двигателя. Целта, която сме си поставили, са минимум 5 победи“, допълни той, като подчерта, че не споделя възгледите на Бърни Екълстоун, който иска двигателите да бъдат по-шумни.