Техническият директор на Ред Бул Ейдриън Нюи сподели, че световните шампиони изпитват сериозни трудности след забраната за обдухването на дифузьорите.

Настоящият сезон за тима от Милтън Кийнс коренно се различава от предишния, когато доминацията им на пистата бе убийствена. Въпреки че и сега водят в класирането при конструкторите, Фернандо Алонсо с Ферари е лидер при пилотите.

Нюи отдаде това на промените в регулациите, отнасящи се до изпускателната система, които бяха въведени през зимата. „Ситуацията се разви по начина, от който се опасявахме преди началото на сезона“, каза техническият директор. „През миналите две години ни разработихме доста сериозно технологията и когато това ни е отнето, заедно с другите промени като гъвкавостта на предното крило, боли доста.“

Трудностите пред Ред Бул обаче не спряха до тук, след като Международната федерация по автомобилизъм поиска от тях незабавно да сменят картите на двигателите си след разяснение върху правилника. „Ние работихме с Рено и неочаквано се изправихме пред това разяснение, което е различна интерпретация на това, върху което работихме. Такова е настоящото положение и ще трябва да се върнем назад, за да хвърлим нов поглед на нещата“, допълни Нюи.