Промоутърите на Гран При на Сингапур отхвърлиха възможността за провеждане на състезанието от Формула 1 при закрити врати, поставяйки допълнително под въпрос старта през септември.

Формула 1 възнамерява да стартира преустановения си сезон през юли при закрити врати в Австрия и Великобритания поради пандемията от коронавирус. Въпреки това, спортът не отрече варианта за завръщане на зрители по трибуните на по-късен етап през годината. Промоутърите на Гран При на Сингапур заявиха за вестник The Strait Times, че продължават да поддържат отворена връзка с Ф1, но „не е гъвкаво състезанието да се проведе при закрити врати“.

„Основен приоритет остава здравето и безопасността на нашите фенове, доброволци и всички сингапурци“, каза говорител. Той добави, че „работата трае обикновено три месеца за завършване, и това ще зависи от това дали подобни действия са позволени от правителството. Миналогодишното състезание на писта Марина Бей бе наблюдавано от 268 000 души в рамките на три дни, като чуждестранните посетители отговаряха за 40% от публиката.

Формула 1 още не е публикувала изменен календар, като три състезания бяха отменени, а други седем отложени до тук, но се появиха примерни варианти, в които Гран При на Сингапур не присъства. Островната държава има 27 000 регистрирани случаи на заразата. Правителството наложи извънредно положение в страната до 1 юни.