Ситуацията около Макларън и двукратния световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо се заплете. След като вчера масово се появиха информация за раздялата между двете страни, изпълнителният директор на отбора във Формула 1 Зак Браун отрече контрактът с испанеца да е бил прекратяван.

Журналистката от „Асошиейтид Прес” Джена Фрайър съобщи, че е потърсила за коментар Браун, чийто единствен отговор бил: „Фалшиви новини. Все още имаме силни и обвързани с контракт взаимоотношения с Фернандо.”

В същото време обаче списание „МоторСпорт” твърди, че е получил следното уведомление в редакционния си офис:

Фернандо, както всички пилоти на Макларън в миналото и настоящето, винаги ще бъде част от семейството на Макларън и запазваме добрите си взаимоотношения. Нямаме намерение да го използваме в други тестови сесии от Формула 1 през тази година, като нашият фокус остава върху Карлос Сайнс-младши и Ландо Норис. Фернандо е свободен да преследва други възможности в моторните спортове и ние ще го подкрепим в това начинание.

През тази година Макларън и Алонсо опитаха да се включат в Индианаполис 500, където испанецът има нужда от победа за завършване на т. нар. „тройна корона” (победи в Гран При на Монако, „24-те часа на Льо Ман” и Инди 500). 37-годишният ветеран не успя да прескочи квалификациите и така ще трябва да отложи амбицията си с още година.

Алонсо се оттегли от Формула 1 в край на 2018 година с 32 победи и 97 стъпвания на подиума в своите 311 старта.