Новият музей Енцо Ферари беше открит в Модена от Лука ди Монтецемоло и Пиеро Ферари, сина на човека, започнал удивителната история на марката.

Изборът на днешния ден за повторното откриване на музея не е случаен, на 18 февруари 1898 г. е роден Енцо Ферари. Новият живот на впечатляващия музей започна с голямо и красиво основно крило.

Тук освен че могат да се видят най-важните коли в историята на Ферари, посетителите попадат и в истинска "машина на времето", която ще ги преведе през 100-годишната история на автомобилната марка чрез множество прожекции. Чрез тях посетителите ще се потопят в снимки, звуци и емоции. 18-те прожекции разказват историята на автомобилната индустрия в Модена, историята на Енцо Ферари, неговите постижения и светът, в който всичко се случва.

Музите на Ферари в Италия са два, освен в Модена такъв музей има и в Маранело. Те са отворени за посетители всеки ден с изключение на Коледа и Нова година и се допълват идеално. В Модена е показана историята на мъжа, който създаде всичко и колите на неговото време. В Маранело е представено Ферари днес и утре. /БГНЕС