Германецът Нико Розберг с "Мерцедес" спечели старта за Гран При на Австрия във Формула 1. Розберг финишира за 1:27:54.976 час. Той изпревари своя съотборник Люис Хамилтън (Великобритания), а трети финишира Валтери Ботас (Финландия) с "Уилямс". Германецът записа трета победа за сезона и шеста в кариерата си, с което увеличи на 29 точки преднината си в генералното класиране при пилотите пред Хамилтън. За Ботас пък това е първи подиум в кариерата.

Така за шести път от началото на сезона пилотите на "Мерцедес" заеха първите две места в старт от Формула 1. Пилот на отбора печели седми старт от общо осем от началото на годината. 

Бразилецът Фелипе Маса с "Уилямс", който стартира от първа позиция, остана четвърти. Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел (Германия) с "Ред Бул" не завърши състезанието. 

26-годишният Фетел, който стартира от 12-а позиция, получи проблем с двигателя още във втората обиколка и напусна състезанието в 35-а обиколка. Нико Розберг стартира трети, но още в началото изпревари Валтери Ботас. 

Решителният момент за Розберг беше, когато Фелипе Маса влезе за пръв път в бокса и излезе четвърти в подреждането. Германецът успя да излезе начело в класирането в 27-а обиколка, изпреварвайки Серхио Перес. 

Люис Хамилтън потегли девети в стартовата решетка, но в края на състезанието се движеше втори, близо до Розберг, но не успя да го изпревари и финишира на 1.932 секунди след победителя. 

Гран При на Австрия се проведе за пръв път от 11 години насам. Това беше 27-о състезание за Голямата награда на Австрия, което се провеждаше на различни писти от 1964-а година. Нико Розберг има 165 точки на върха в класирането при пилотите, пред Хамилтън, който е със 136 точки.

В топ 8 са още Фернандо Алонсо с "Ферари", Серхио Перес с "Форс Индия", Кевин Магнусен с "Макларън" и Даниел Рикардо с "Ред Бул".

Формула 1 продължава на 6-и юли със старта за Гран При на Великобритания.